Praten over doodgaan is nog steeds een taboe

Een regionaal magazine over de uitvaartzorg

Overlijden en uitvaart zijn onderwerpen waar men in Nederland niet graag over spreekt. Dit geldt ook voor de wijze waarop het laatste afscheid, oftewel de uitvaart, vormgegeven wordt. In de meeste gevallen wordt de uitvaart na het overlijden door de nabestaanden geregeld. De beslissingen worden dan vaak onder tijdsdruk genomen waarbij men zich afvraagt of deze overeen komen met de persoonlijke wensen van de overledene.

Maar sinds enige tijd groeit het aantal mensen dat bij leven hun 'laatste afscheid' regelt, gestaag. Door de eigen uitvaart tijdig voor te bereiden is men ervan verzekerd dat de crematie of begrafenis geheel naar eigen wensen uitgevoerd wordt en kunnen de nabestaanden er gerust op zijn dat alles volgens de laatste wil van de overledene gebeurt. Een goede uitvaartverzorger kan u hierover uitgebreid informeren en beschikt over vele mogelijkheden om de uitvaart geheel naar uw wensen te verzorgen.

Middels het uitvaartmagazine “Het Laatste Afscheid” wordt u hierover uitvoerig geïnformeerd. Daarnaast komen er ook andere zaken aan bod die van belang zijn bij overlijden.